Да намалим отпадъците си, може да бъде не само , но

...
Да намалим отпадъците си, може да бъде не само , но
Коментари Харесай

3 zero waste продукта за дома ни

Да понижим отпадъците си, може да бъде освен, само че и за семейството ни. Въпреки че всеки, който се е посветил на този начин на живот, ни предизвестява, че на процедура е невероятно да реализираме нулев боклук , изгодите от ще усетим допълнително от една сфери. Той ще се отрази благотворно и на бюджета, и на здравето ни, защото продуктите, които ще стартираме да използваме, са природосъобразни, изцяло естествени и ни икономисват пари в дълготраен проект. Ето по какъв начин сами можем да си приготвим някои от тях. 

Zero waste паста за зъби 

" БИО " кокосово масло
сода за самун
стъклено бурканче

Равни елементи кокосово масло и сода за самун се смесват в стъклено бурканче. Например 3 с.л. кокосово масло към 3 с.л. сода за самун. По предпочитание можете да добавите етерично масло от мента, само че попитайте в аптеката дали етеричното масло, което сте избрали, е уместно за орално приложение. Содата за самун може да се окаже прекомерно мощна за вас , в случай че имате чувствителни венци или отворени кариеси, по тази причина споделете за желанията си със своя ортодонт. 

Zero waste препарат за разчистване

1 ч.ч. бял дестилиран оцет
1 ч.ч. филтрирана вода
10 – 20 капки етерично масло

Етеричното масло се прибавя единствено за мирис, тъй че можете да изберете каквото пожелаете. Не се опасявайте, че повърхностите в дома ви ще миришат на, тъй като миризмата изчезва, откакто изсъхне. Можете да употребявате този препарат за разчистване на всевъзможни повърхности , тъй като е безопасен. В същото време, оцетът е задоволително киселинен, с цел да разтвори петната, които желаете да премахнете. 

Zero waste прахуляк за пране

корав кастилски сапун
2 ч.ч. сода за самун

Кастилски сапун ще намерите във всеки по-голям " БИО " магазин. Изберете подобен в твърдо положение , тъй като има и течен. Настържете го или (ако не ви се занимава) непосредствено го сложете в кухненския робот. 

Сипете содата за самун в тава, която не употребявате за подготвяне на храна. Поставете тавата в авансово загрята на 240 °C фурна и оставете содата там за 1 час. Термичната обработка трансформира ph на содата и я прави по-киселинна, с цел да може сполучливо да се оправи с петната.

Когато содата за самун е подготвена, смесете двете съставки в огромен стъклен буркан, като употребявате ръкавици (защото содата може да провокира раздразнение). Готово, перилният препарат е подобаващ за приложимост. 1 с.л. е задоволителна, просто я поставете в обозначеното за препарат място . По предпочитание, може да добавите няколко капки лимоново етерично масло, което идеално се оправя със замърсяванията. 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР